Licitálási szabályok

Licitálni kizárólag az egyes képek alatt lehet. Minimális licitlépcső a kikiáltási ár 10%-a. A licitáló saját licitje mellett mások licitjének csak az összegét láthatja, azaz a licitálás anonim.

A licit hivatalos zárása 2022. október 23, vasárnap este 20:00 óra.  Az utolsó pillanatban történő ajánlatok elkerülése érdekében a licit “Soft Close / Avoid Sniping” módszerrel zárul. Ennek értelmében, a licit zárása előtti 2 percben leadott minden ajánlat kiterjeszti az aukció zárását 5 perccel. A kiterjesztett időtartamban leadott licitek esetén is tovább él a “Soft Close”.

A licit zárásakor a rendszer értesíti a nyerteseket, a feladó aukcio@hetibetevo.hu. Az email tartalmazza a művek átvételének módját, a fizetési lehetőségeket. Ugyanezen emailen lehet egyeztetni az átvétel módjáról is.

A nyertes művek átvétele

Az aukció után a művek 2022. október 24 és 25-én  12-19 óra között a Godot kiállítótermében (Budapest, XI. Bartók Béla út 11)  vehetők át. Ezt követően az Egyesület 2,5 hónapig, 2023. január 10-ig díjmentes őrzést biztosít az aukciós nyertesek számára. Az átvétel a Király utcában történhet, melyre előzetes egyeztetés után van lehetőség, melyhez a telefonszámot e-mailben küldjük meg a nyerteseknek.

Amennyiben az aukciós nyertes 2,5 hónap után sem jelentkezik a műtárgyért, az Egyesület még további 3 hónap őrzést biztosít 2023. május  10-ig oly módon, hogy az ez alatt az időszak alatt jelentkező aukciós nyertes az átvételkor 2000 Ft/hét tárolási díjat köteles fizetni, amelyről az Egyesület átvételi elismervényt állít ki.

Amennyiben az aukciót követő 5 hónapon belül az aukciós nyertes az átvételre nem jelentkezik, a műtárgyat az Egyesület adományként kezeli és értékesíti. Az Egyesület a következő email címeken érhető el.
aukcio@hetibetevo.hu
hetibetevo@gmail.com

 

 

Hozzászólások

Licitálás hozzászólásnak tekintendő. Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.